Configurare router wireless - Internet de la RCS-RDS (PPPoE Conection)


1) RCS-RDS (aka Digi), bifati casuta "PPPoE" , exact ca in imaginea de mai jos.
Totusi daca nu aveti internet de la RCS-RDS (aka Digi), si nu stiti ce tip de conexiune aveti , bifati "Auto-Detect" / "Detectare automata". 
2) Click pe "Next".

3) Introduce-ti numele de utilizator si parola de la RCS-RDS (aka Digi). Cel mai probabil le aveti scrise in contractul celor de la RCS-RDS .


4) Acum incepe partea de "reglare" a retelei Wireless . Wireless Radio este semnalul pe care routerul tau il emite catre alte dispozitive pentru a le da internet. Adica practic semnalul Wireless .
"Wireless Network Name" / SSID este numele pe care il v-a avea reteaua ta , atunci cand te conectezi de pe telefon / tableta / laptop capabile Wi-Fi. Gaseste un SSID pe care sa il deosebesti fata de celelalte retele din imprejur!
La regiune selecteaza Romania, Channel lasa pe Auto! 
La Mode lasa 11bgn mixed, Channel Width lasa-l tot pe auto!
Iar acum incepe partea de securitate :
Wireless Security : "WPA-Personal / WPA2-Personal" si pune la "Password" parola dorita de tine. Bine ar fii sa nu fie "quertyquerty" / "acasa" / "1234" daca la asta te gandesti. 

5)Click pe "Next"

6) Cred ca v-ati dat seama ca acesta este ultimul pas. Dupa ce dai click pe Reboot, routerul se v-a reporni, iar tu te vei putea da pe internet, de acum si pe telefon, tableta si leptop fara conectare cablata. 
Spor la navigat! Si pana data viitoare nu uita de share, follow si un comentariu, in cazul in care ai nevoie de ajutorul meu, sau vrei sa-mi lasi pur si simplu un mesaj de apreciere! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Componentele hardware ale unui sistem de calcul

Despre retelele de calculatoare

Cum se configureaza un router Wireless - Internet de la Softex (Static IP)