Ce antivirus sa folosesc?

Imagine similară

Antivirusii sunt aproape vitali,dar in acelasi timp inutili uneori, pentru ca atunci cand vine vorba de amenintari , sunt cat mai multe!
Recomand, sa va instalati un Antivirus totusi. Pe mine de multe ori m-au protejat de diferite infectii sau fisiere malitioase!

Iar acum voi veti venii cu intrebarea "Da dar ce antivirus sa folosesc?". Pei este foarte simplu ! Puteti folosi un antivirus cu licenta care va ofera mai multe servicii, sau puteti folosii chiar si un antivirus gratuit. 

Fiecare antivirus are o varianta gratuita (care din pacate ofera mai putine servicii) si o varianta comerciala (pe care o platim, dar ofera mai multe servicii).

Acum voi veti trebuii sa hotarati, daca sunteti dispusi sau nu sa platiti pentru un antivirus.

In Windows 10 avem, instalat odata cu sistemul de opereare si
Windows Defender - un antivirus simplu si util creat de Microsoft ce are menirea de a scana si proteja sistemul impotriva amenintarilor! Iar atat timp cat sistemul dumneavoastra v-a fi cu actualizarile la zi , cu siguranta isi v-a face treaba fara nici o problema! Eu folosesc Windows Defender pe calculatorul meu, de aproximativ 7-8 luni si credeti-ma ca sistemul de operare este in stare perfecta!



Pentru siguranta mea , mai rulez o data la o luna si programul Malwarebytes - un utilitar ce nu ar trebui sa lipseasca din PC-ul nimanui. 
Acesta este util pentru identificarea si combaterea fisiserelor malitioase din PC-ul vostru!

V-am pregatit si o lista cu cei mai de incredere antivirusi in opinia mea : 

1) Bitdefender - un antivirus creat de romani, Florin Talpes fiind fondatorul acestuia si tot odata , unul din cei mai cunoscuti anteprenori IT din Romania. Asadar avem de a face cu un antivirus de exceptie ,fara bug-uri si care ar trebuii sa va diminueze considerabil problemele de Securitate! Potrivit unor cercetari , Bitdefender este unul dintre cei mai cunoscuti si vanduti antivirusi din Romania.
Imagini pentru Bitdefender

2) Kaspersky -un antivirus creat de catre compania rusa Kaspersky Lab. O compania cu capital si o gramada de software de securiate cibernetica! O aplicatie ce nu te v-a dezamagii! 


Imagini pentru kaspersky


3) Avast Antivirus - da cred ca v-ati dat seama ca este un antivirus. Acesta este disponibil pentru toate platformele , si da rezultate , venind de hac multor virusi, insa este si un consummator serios de resurse in comparatie cu cele enumerate mai sus! Un antivirus bun de care m-am folosit si eu o buna vreme!

Imagini pentru avast

Ei bine cam asta a fost si topul celor mai rentabili si populari antivirusi! Daca aveti intrebari nu ezitati sa le lasati in sectiunea de comentarii pentru ca eu le voi citi si va voi ajuta!     
       



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Componentele hardware ale unui sistem de calcul

Despre retelele de calculatoare

Cum se configureaza un router Wireless - Internet de la Softex (Static IP)