TOP 5 Lucruri de facut imediat dupa ce ai instalat Windows

TOP 5 Lucruri de facut imediat dupa ce ai instalat Windows 10

I) Activeaza Windowsul 
Dupa instalarea propriu-zisa a Windowsului este bine sa va activati licenta, asta in cazul in care aveti una. Insa daca nu aveti, nu este nici o problema Windows va merge si fara introducerea cheii de activare!
Si pentru cei ce nu stiu, Windows poate fii activat si prin metode mai neortodoxe, insa despre asta vom vorbii alta data.

-Pentru activare:
1)Click dreapta pe This PC (Acest PC) si selectati "Proprietati":





























2)Click pe "Activati Windows" si introduceti cheia.

II)Instalare Drivere
Driverele pentru procesor, placa de baza, placa video sau placa de sunet le gasiti mereu pe site-urile producatorilor:


... lista poate continua.

III)Securizarea sistemului de operare 
  1)Antivirus
V-a fii nevoie sa instalati un Antivirus fie unul cu licenta care ofera mai multe servicii, fie unul gratuit! V-a trebuii sa ii acordati o maxima importanta acestui pas , pentru ca nu de putine ori am auzit pataniile celor care nu si-au securizat sistemul (pierderea datelor, futul contului bancar, spy etc...). Deci mare grija! 
  
2)Protejarea impotriva fisierelor malitioase 
Malwarebytes este un program ce ne face viata mai usoara. Acesta se ocupa de scanarea intregului sistem de operare, si va da de veste daca "ceva nu este la locul lui". Exista si o varianta comerciala care va ofera mai multe servicii, insa va recomand sa cheltuiti banii intelept , pentru Antivirus!
Va las mai jos si link catre site-ul official:

IV)Descarca Softwere (Programe) necesar/e
Un alt pas, ar fii sa va instalati programele pe care voi le folositi!
Va recomand sa va instalati softwerul necesar de aici:
  Selectati programele de care aveti nevoie, dupa care click pe Get Your Ninite!Vi se va descarca un installer cu toate programele pe care le-ati selectat, il rulati si asteptati sa vii se instaleze ultimele versiuni ale programelor cerute de voi!



Din pacate pe acest site nu gasiti chiar toate programele de care aveti nevoie, asa ca va trebuii ca restul sa le instalati voi manual!

V)Personalizeaza Windows-ul 
1)In final daca doresti, poti personaliza temele Windows-ului, poti schimba background-ul, culoarea meniului "Start" etc... .

Atentie! 
Daca nu ai activat Windowsul, nu vei putea personaliza Windows, si nu vei avea acces pentru a configura unele setari!

2)Microsoft culege date despre tine, activitatea ta pe net, conversatii etc... ei spunand ca le folosesc doar in scopul dezvoltarii inteligentei artificiale, si rezolvarea problemelor din Windows, practic pentru marketing!
Insa putem "dezactiva" unele dintre aceste setari de confidentialitate, mai mult sau mai putin! Acestea puteau fii dezactivate inca de la instalarea Windows-ului , daca alegeati "Custom Settings" si nu "Express Settings"! Dar nu va faceti griji puteti intervenii asupra lor oricand!



In regula, cam acesta a fost articolul de astazi, sper ca vam ajutat, daca mai aveti nelamuriri, intrebari sau subiecte de discutat nu ezitati sa le lasati mai jos , in sectiunea de comentarii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Componentele hardware ale unui sistem de calcul

Despre retelele de calculatoare

Cum se configureaza un router Wireless - Internet de la Softex (Static IP)