AP / Extender TP-Link TL-WA850RE - REVIEW


REVIEW AP TP-LINK





In cazul in care cautati o modalitate pentru a marii raza de acoprire a semnalului wireless al retelei dumneavoastra locale, sunteti in locul potrivit, deoarece acest articol va fi dedicat acestui subiect.

Cel mai probabil va confruntati cu anumite probleme legate de accesul la internet din anumite parti ale casei sau curtii dumneavostra, iar acest fapt se datoreaza router-ului care nu are o raza de acoperire suficient de buna, sau nu este amplasat in cel mai prietenos loc.

 O solutie pentru aceasta problema ar fi, mutarea router-ului intr-un loc mai bun. Acesta ar trebui amplasat in mijlocul casei si de preferat la o inaltime mai mare, insa nu este o regula. O alta idee ar fi sa asezi router-ul cat mai strategic in asa fel incat semnalul wireless sa nu fie nevoit sa treaca printr-un numar prea mare de pereti sau pereti prea grosi. Aceasta ar fi varianta numrul 1 , ce nu necesita cheltuieli suplimentare.



Varianta 2 ar fi achizitionarea unui astfel de aparat numit “Extender/Acces Point” sau poate chiar a unui al doilea router. Insa in acest articol vom vorbi doar despre Extender.



Ce este un extender?

Este un dispozitiv menit sa imbunatateasca semnalul wireless sau mai exact sa mareasca raza de acoperire a retelei locale.

Cum face acest lucru?

Pentru cei mai curiosi care vor sa afle cum functioneaza un astfel de dispozitiv, acesta se imperechiaza cu routerul, cu alte cuvinte se conecteaza la router la fel ca toate celelalte dispozitive precum : smartphone, tableta, laptop etc.

Routerul transmite semnal wireless catre extender, iar extenderul la randul acestuia stie sa transmita semnalul mai departe (actioneaza precum routerul).

Cui i se adreseaza acest tip de produs?

Utilizatorilor de rand. Este folosit pentru reteaua locala, de acasa nicidecum de compani, deoarece nu este un echipament profesional si nu va face fata cerintelor dintr-o companie .



Acum vreau sa scriu cateva cuvinte despre extenderul pe care eu l-am achizitionat. In primul rand vreau sa precizez faptul ca nu este cel mai bun produs de acest tip, insa la pretul acestuia eu consider ca este “best-buy”.


Recenzie TP-Link TL-WA850RE




Acesta este un produs de o calitate foarte buna, insa la un pret acceptabil. Cu siguranta brandul “TP-Link” nu dezamageste din nici un punct de vedere. Am utilizat in trecut 2 routere TP-Link si pot spune ca am fost foarte multumit.
Produsul descris de mine are un raport calitate-pret foarte bun. Acesta este si motivul pentru care recomand acest extender.





Conectivitate
Extenderul permite si conectarea cablata la router sau la PC pentru configurare printr-un port “Ethernet” pe care cel mai probabil nu il vei folosi. Asta cel putin daca vrei sa adopti o metoda mai simpla prin care sa il poti face sa functioneze.
Despre asta vom vorbii in continuarea acestu articol.

Feedback
Parerea mea sincera este aceea ca nu este cel mai bun extender sau produs de acest tip, insa este cu siguranta cel mai bun extender in banii astia.
Daca te confrunti cu problema descrisa chiar la inceputul articolului eu zic ca asta este cea mai buna solutie, sau cel putin pentru mine asa a fost.
Detin acest model de mai bine de 2 ani deci nu vorbesc in necunostinta de cauza. Este genul ala de produs care doar isi face treaba. Il cumperi, il instalezi si uiti de el. Nu trebuie sa ai grija lui, el doar face ceea ce a fost “programat” sa faca. Deci da …. “Parerea mea este una buna… ”.

Instalare / Configurare
Pasul 1.
Il introduci in priza si astepti un minut – doua minute , pentru ca acesta sa se porneasca.
Pasul 2.
Apesi unicul buton pe care il are, mai exact cel cu lacatul.
Pasul 3.
Apesi si butonul de “WPS” sau “Pair” de pe router.
Pasul 4.
Enjoy!
 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Componentele hardware ale unui sistem de calcul

Despre retelele de calculatoare

Cum se configureaza un router Wireless - Internet de la Softex (Static IP)